Daun-daun ini selain kaya dengan sumber vitamin dan mineral ia juga tinggi dari segi serat. Sayuran ditanam di belakang rumah dan juga di perairan sawah dan bendang.
Daun kaduk dan daun 8.
![](https://i.ytimg.com/vi/D0Ws-rGKZpE/mqdefault.jpg)
. Pucuk paku petai daun pegaga daun selum daun kaduk cendawan kulat dan lain-lain jenis ulaman daun menjadi makanan amalan orang Melayu di kampung. Setelah bumbu dan bahan makanan dibungkus pakai daun pisang proses berikutnya adalah membakar bungkusan ke atas api hingga matang dan mengering. Bahan makanan tersebut akan dipepes dengan cara membungkusnya dengan daun pisang Bumbu yang digunakan untuk pepes juga khas yakni daun kemangi tomat dan cabai.
Pengat Pisang Nangka Bersagu Boleh Makan Berbuka Dan Moreh
Resipi Pengat Pisang Nangka Oleh Nor Al Fatihah Cookpad
Resep Bubur Candil Ala Semarang Kenangan Masa Kecil Oleh Tintin Rayner Recipe Resep Resep Vegetarian Memasak
Resipi Pengat Pisang Tanduk Oleh Noor Atika Mahamood Cookpad
Resepi Pengat Pisang Tanpa Sagu Koleksi Resepi
Resepi Pengat Pisang Sagu Gula Melaka Yang Mudah Sedap Youtube
Nasi Ayam Ambyar Photos Facebook
Resipi Pengat Pisang Oleh Ummu Razin Cookpad
Pengat Pisang Resep Dapur Bunda
Desert Ramadhan Pengat Pisang Nangka Pustaka Resepi
Pengat Pisang Idaman Kalbu Youtube
Resepi Pengat Pisang Mudah Dan Sedap Youtube
Resep Kolak Pisang Tanduk Yang Enak Dengan Santan Encer Pisang Tanduk
Pengat Campur Resipi Citarasawan Resep Makanan Manis
Resipi Pengat Pisang Nangka Oleh Anur Musa Cookpad